Onderstaande tekst vond ik op de website van mijn huisarts over het vaccinatieplan voor jonge kinderen met betrekking tot de Mexicaanse griep. Het heeft niet veel te maken met ons vakgebied behalve dat we de laatste week veel vragen krijgen van ouders met jonge kinderen. Neem de informatie tot u en gebruik uw gezond verstand wanneer uw kleintjes worden opgeroepen voor de vaccinatie.

Advies van een huisarts

Ik citeer de huisarts: De minister heeft besloten dat ook jonge kinderen vanaf een half jaar tot 5 jaar de griepvaccinatie kunnen krijgen. Moet u uw kind laten vaccineren? Ik adviseer daar genuanceerd over te denken. De Mexicaanse griep blijkt een milde griep te zijn, milder dan de gewone wintergriep die jaarlijks over ons land komt.

Positieve aspecten van griep

Griep heeft niet alleen een negatieve kant maar het is ook een kans. Griep is een kans het immuunsysteem actiever te maken. Kinderen hebben gelukkig meestal nog het vermogen om met koorts op een infectie te reageren en daardoor het afweersysteem juist harder laten werken. Onderdruk de koorts dus liever niet zolang de lichaamstemperatuur onder de 40,5 is. De gezonde koorts, dat is de koorts waarbij het afweersysteem optimaal gemobiliseerd wordt, zit tussen de 39,5 en 40,5. (Ook voor volwassenen trouwens.)

De functie van koorts

Koorts bij griep werkt tweeledig: Eerst is daar het aanmaken van specifieke afweerstoffen tegen deze bepaalde griep. Maar bijna nog waardevoller is het actiever maken van algemene weerstand tegen ziekten doordat het aantal witte bloedlichaampjes en vooral het aantal lymfocyten toeneemt en deze ook actiever worden. Lymfocyten zorgen niet alleen voor de afweer tegen virussen maar dragen ook bij aan het herkennen en opruimen van ontspoorde lichaamcellen die kwaadaardige aandoeningen veroorzaken. Zo werkt koorts preventief tegen kwaadaardige aandoeningen en is het jammer dat zo gemakkelijk koortsonderdrukkende medicatie voorgeschreven en gebruikt wordt.

Preventieve maatregelen

Daarnaast is het goed preventief te denken en te handelen. Nies in een papieren zakdoek, kom niet met mogelijk besmette handen op de slijmvliezen, houd wat afstand van hoestende en niezende mensen enzovoort. Aanvullende en zelfs fundamentelere preventie schuilt in goede nachtrust, een afwisselend leven van geestelijke en lichamelijk inspanning en ontspanning, goed en gevarieerd voedsel en zinvolle activiteiten die passen bij een interesse van het kind. Buiten spelen is in dit licht vele malen gezonder dan binnen voor de buis hangen.

Vertrouw op het herstelvermogen van het lichaaam

Angst werkt stressverhogend en immuunverlagend. Angst van ouders heeft een negatief effect op het vertrouwen van een kind in een veilige omgeving te zijn. De oude adviezen rust, reinheid en regelmaat zijn zo gek nog niet. Het beste wapen tegen griep is vertrouwen in het herstelvermogen van het lichaam. Juist bij jonge kinderen is dat ongekend groot. Laat u niet gek maken.
Uw kind krijgt via de GGD een oproep. Ga daar kritisch mee om.

5
Comments
 1. Preventieve maatregelen nemen voor je lichaam daar ben ik het helemaal mee eens. Maar wat dacht U van preventief je zelf voeden met hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen. Hierdoor verzorg je je lichaam ook in goede tijden. Hierdoor heeft je lichaam meer weerstand en kan het lichaam tegen een griep stootje.
  Gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!

  Maak er een gewoonte van naast je dagelijkse maaltijden preventief je zelf voeden met hoogwaardige natuurlijke voedingsupplementen.
  Uw lichaam heeft tijd nodig om al het nieuwe te verwerken.
  Het doel van gezonde voeding is dat de mens weer gezond en lekker in hun vel komt te zitten.

  Ervaring over voeding vindt men niet door te lezen of over dit onderwerp te spreken.
  Ervaring kun je niet bespreken…
  Ervaring met gezonde voeding moet U ondergaan.
  Het resultaat zult U aan Uw eigen lichaam gaan ervaren!

  Weet waar U het voor doet,Uw lichaam zal U belonen!

  *noot van de webmaster;
  Ons advies is, om bij de keuze van voedingssupplementen altijd te rade te gaan bij een orthomoleculair werkend arts of therapeut. Op de site van de MBOG leest u er meer over

 2. Suzan van Hek-Meijer

  Ben het helemaal mee eens,zorg voor je lichaam en normale goede maaltijden met extra voedingssupplementen.

  Wij zijn zo blij dat we naar Portugal verhuisd zijn met de kids,natuur,géén gehang voor die T.V.,lichaams beweging van surfen tot paardijden.

  En wij zijn n´gezellig gezin ,met normaal budget dus laat je niet gek maken…..doe wat gezond is voor je zelf en voor je kids!

  Je hebt er alleen maar profeit van….!!!????

 3. Waarom worden medewerkers van de kinderopvang niet gevaccineerd en ouders van kinderen onder de 6 maanden wel?????
  Op het kinderdagverblijf komen ook kinder van 10 weken tot 6 maanden!!!!

 4. heb een vraag over de leeftijd van de mexicaanse griep spuit is dat nu tot 4 jaar of tot 5 jaar op de tv zeggen ze tot 4 jaar
  mijn zoon is 5 jaar en heeft geen oproep gehad om een prik tehalen hoe zit dat nou precies of is het een druk fout die 5 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2020 Vitaal!