Er is nogal wat ophef over de stoelmassage voor de ambtenaren bij Verkeer & Waterstaat. Jammer voor de medewerkers en jammer voor onze branche! Doordat de kosten van de massages boven de aanbestedingsnorm liggen heeft de pers lucht van gekregen van de jaarlijkse kosten. Hieronder leest u een deel van het artikel uit de Telegraaf van 28 augustus j.l.

DEN HAAG –  De honderden ambtenaren van Verkeer & Waterstaat, die op kosten van de belastingbetaler tijdens kantooruren stoelmassages zouden krijgen, raken hun traktatie al weer kwijt. De massages, die al plaatsvinden, zouden een preventief middel zijn tegen ziekteverzuim. Daarom zouden de 600 medewerkers elke maand een of meerdere keren moeten worden behandeld. Na vragen van De Telegraaf over de massages, maakte het departement van minister Eurlings echter donderdagavond bekend dat de nieuwe aanvraag zal worden ingetrokken. Volgens een woordvoerder is het in deze tijd van financiële krapte belangrijk om “volledige soberheid” te betrachten. Waarschijnlijk kunnen alleen ICT-ers van het departement in de toekomst nog even bijkomen op de kneedstoel.

Ons commentaar

Waarschijnlijk heeft de minister de opdracht ingetrokken vanwege de publieke opinie, want deze liegt er niet om. De reacties van de lezers van het krantenartikel op het internet zijn behoorlijk fel. Een citaat: “De overheid moet nu eens ophouden met het [nog meer] in de watten leggen van [veel] van hun ambtenaren met belastinggeld van vooral hardwerkende niet ambtenaren! De zweep over die luie donders!”

Twaaf euro per massage

De overheid heeft inderdaad een slechte naam wanneer het gaat om efficiëntie en productiviteit. Na wat rekenwerk van onze kant blijkt dat de € 200.000,- waar het om gaat uitgespreid wordt over 600 medewerkers. Wanneer iedere ambtenaar, iedere twee weken een stoelmassage zou krijgen van 20 minuten, dan zijn de kosten per stoelmassage ruim € 12,-.  Dat is € 36,- per uur ! En dat is ons inziens behoorlijk slecht betaald voor een stoelmasseur. Uitgaande van deze bedragen lijkt het erop dat de overheid toch een goede deal heeft weten te sluiten. En dat is toch weer een opsteker voor onze ambtenaren!

0
Comments

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    © 2020 Vitaal!