Overwegingen bij een offerte aanvraag

We ontvangen wekelijks offerte aanvragen voor onze massagediensten. Wat is voor u als opdrachtgever van belang bij de keuze van de beste partij. Vanuit onze jarenlange praktijkervaring willen we u wegwijs maken in de wereld van bedrijfsmassage en waar u op moet letten bij een offerteaanvraag. Per slot van rekening doet u een belangrijke investering voor het welzijn van uw personeel en uw organisatie.

Vraag naar referenties

Informeer naar de ervaringen van de bedrijven die al langer gebruik maken van de diensten van de aanbieder waarmee u in zee gaat. Wanneer het bedrijf waar u de offerte aanvraag doet, door ervaring en feedback overtuigd is van de eigen kwaliteit, dan krijgt u de referenties waarschijnlijk zelfs aangeboden. Schroom hier niet in zodat u niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Goede referenties zijn immers goud waard en zeggen veel over de betrouwbaarheid en kwaliteit. Wellicht kunnen diezelfde referenties u iets vertellen over hun gemiddeld ziekteverzuim.

Vraag een aantal proefmassages aan

Persoonlijke klik, kwaliteit en professionaliteit zijn belangrijke graadmeters. Informeer daarom naar het aantal jaar ervaring en het opleidingsniveau van de masseurs. Laat het bedrijf langskomen voor een proefmassage. Tijdens een kennismaking en demonstratie kan een goede masseur u in één massage overtuigen van zijn kunnen. Ook kan hij of zij u toelichten waar eventuele spanningen of klachten mee verband houden. Mooi meegenomen bij de preventie van ziekteverzuim.

Kwaliteit

Er worden in Nederland diverse massageopleidingen gegeven waardoor er veel verschil zit in de soort en de kwaliteit massage dat aangeboden wordt, evenals de technieken die worden toegepast. Ook de intensiteit (en daarmee de effectiviteit) van de massage kan bepalend zijn voor uw keuze. Aanvullende therapeutische kennis van de masseur, veelal opgedaan in aanvullende opleidingen, is te verkiezen boven masseurs die alleen een opleiding hebben gevolgd in het werken op een massagestoel.

Aanvullende diensten

Wat kan een stoelmasseur nog meer? De ene medewerker wil graag even zijn of haar ei kwijt tijdens de massage, de ander verlangt even naar een rustmoment. Voelt de masseur dit goed aan en is hij of zij communicatief vaardig? Is de masseur in staat om gedegen advies te geven over bijvoorbeeld werkhouding, stretchoefeningen en de instelling van de werkplek? Dit laatste punt is belangrijk om de massages tot een succes te maken. Kennis van werkplek ergonomie is naast een goede massagebehandeling een must om werkgerelateerde klachten te helpen voorkomen. Ook brede therapeutische kennis van een masseur draagt bij aan de preventie van ziekteverzuim. Advies, voorlichting en feedback bieden belangrijke ondersteuning bij eventuele klachten.

Prijzen en tarieven

Wanneer u bij verschillende aanbieders een offerte aanvraagt, dan zult u merken dat er behoorlijke prijsverschillen bestaan. Mede afhankelijk van de grootte en de duur van de opdracht variëren de prijzen tussen € 52,50 en € 70,- per uur, wat niet gering is.
Zoals eerder gezegd bestaan er diverse beroepsopleidingen met dito verschillen in effectiviteit en kwaliteit van de massages. Kwaliteit en prijs zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden. Laat u daarom bij de keuze van een aanbieder niet alleen leiden door de prijs. De bovengenoemde criteria zijn een voorwaarde om uw investering in bedrijfsmassage terug te verdienen. Tenzij u ervoor kiest om uw medewerkers alleen een schouderklopje aan te bieden in plaats van structureel klachten en het verzuim terug te dringen!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Zoek op trefwoord/onderwerp

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post

Onderwerpen