Nieuws

Actuele wetenswaardigheden uit onze praktijk

Lente en in je element

01-05-2017 Begin mei en het is nog steeds behoorlijk fris voor de tijd van het jaar. Maar ondanks dat groeit en bloeit alles met volle kracht en pracht. Het groen blijft er zelfs langer fraai en fris door en zal zich uiteindelijk prijs moeten geven aan de warmte van de zon, die ondanks de relatief lage temperaturen al volop kracht heeft.
Volgens de Chinese vijf elementenleer staat de lente voor het element hout; Een nieuw begin, geboorte, de kindertijd, groei en ontwikkeling. Ook staat dit element voor planning en het starten van bijvoorbeeld een onderneming. Andere eigenschappen zijn samenwerking, aanpassingsvermogen, organisatie en zelfexpressie. Wanneer je houtelement in balans is heb je een heldere visie en ben je in staat om scherp onderscheid te kunnen maken. Het staat voor flexibiliteit. Wanneer je moeilijk kunt omschakelen van de ene naar de andere situatie is je houtelement uit balans. Daarnaast is het hout belangrijk voor het maken van goede keuzes. De emotie die bij het houtelement hoort is boosheid en woede. Woede veroorzaakt een overmaat aan hitte (yang). Het houtelement in balans uit zich in creativiteit, organisatietalent, tolerantie en onbekrompenheid. Snapt u er nog iets van? Onze masseurs zien het verband dat gebaseerd is op 2500 jaar stokoude geneeskundige kennis.

2017 jaar van nieuwe uitdagingen

15-2-17 De ochtend dat Donald Trump de nieuwe president van Amerika werd, was de verbijstering groot bij de meesten op de massagestoel. Veranderingen in de wereld en ‘leiders’ die buiten de paden treden leveren nogal wat spanningen op. En we volgen de media allemaal o, zo graag want hoe ziet Nederland er dadelijk uit na de verkiezingen met het groeiend populisme? Een troost is dat de economie weer in de lift zit en is merkbaar in de stijging van de opdrachten die bij ons binnenkomen. Roerige tijden? Ons devies is; ze zijn er altijd geweest en zullen altijd blijven. Alles komt en gaat en misschien zijn we daar wel het meest bang voor. De kunst is om bij jezelf te blijven. Je eigen ding te blijven doen zonder te verzuipen in de grote stroom van informatie die tot ons komt. En laat je eens wat vaker masseren!

De blaadjes vallen

herfst 21-10-16 Als masseur herken je gedurende de seizoenen de fluctuaties in spierspanning bij degenen die je masseert. Zo merk je na de winterperiode dat in de lente iedereen weer wat ‘losser’ wordt, inclusief de spieren. Alsof de energie meer gaat stromen en iedereen meer zin krijgt om dingen te ondernemen. Er is geen tuincentrum te vinden waar ze dat zullen tegenspreken. Ondanks de prachtige nazomer en het fraaie herfstweer van de laatste weken, merken we dat de lijven weer langzaam in de ‘winterstand’ terechtkomen. Een grotere vatbaarheid voor luchtweginfecties, minder energie en merkbaar meer last van stijve spieren. Allemaal goede redenen om je regelmatig te laten masseren om de energie op te peppen. In deze periode zien we opvallend veel offerteaanvragen van bedrijven binnenkomen. Een aantal daarvan kunnen we verwelkomen we als vaste opdrachtgever. Misschien staan we met z’n allen toch dichter bij de natuur dan we denken…

Hackers en melkboeren masseren

melkbussen 31-8-16 Soms hebben we het idee dat we de meeste bedrijven van binnen wel gezien hebben. Niet dus en als masseurs blijven we ons verbazen. Vorige week kregen we de opdracht om 250 hackers te masseren tijdens een zogenaamde ‘Hackathon’ in het WTC te Den Haag. Jong aanstormend IT talent in de leeftijd van 20-30 die door het bedrijfsleven worden uitgenodigd en uitgedaagd om opdrachten uit te voeren en dat 24 uur non-stop. Een leuke geste van de organisatoren om het talent op een massage te trakteren. Voor ons wat vroeg om rond 05.00u van start te gaan maar wel zinvol om de IT-ers wakker te houden na een nacht zonder slaap. We hebben er uiteindelijk met vier masseurs acht uur staan masseren….
Als extra opdracht waren we deze maand ook te gast bij het hoofdkantoor van het Ministerie van melk, zoals een van de werknemers van een grote melkcoöperatie zijn bedrijf noemde. Na een strategiepresentatie kregen de medewerkers een heuse massage aangeboden. Leuk om ook daar eens te masseren en te ervaren wat een industrie en management er hangt aan het product van een koe…..

Vakantietijd komkommertijd?

vakantie 31-7-16 Voor de meeste mensen zijn juli en augustus dé maanden om op vakantie te gaan waarbij de veronderstelling bestaat dat wij iedere zomer zonder werk zitten. Er wordt bij bedrijven toch niet of nauwelijks gewerkt. In de praktijk blijkt dat heel anders want de meeste bedrijven draaien gewoon door in de zomer. De thuisblijvers willen dan ook voor geen goud hun tweewekelijkse massage missen. En daarom werken we gewoon braaf door, zij het in een wat rustiger tempo behalve bij de grotere organisaties waar het massagerooster gewoon vol is deze maanden. Als klap op de vuurpijl hebben we halverwege deze maand bericht gekregen dat ons een aanbesteding van een overheidsinstantie is gegund. Per 1 augustus een opdracht van drie dagen in de week erbij met mogelijke verlenging van vier jaar als we ons best doen. Een aantal van de collega’s gaat dit jaar gewoon wat later op vakantie……

Massage de economische graadmeter

Massage op niveau30-6-16 Het begint er steeds meer op te lijken dat werkgevers weer bereid zijn om te investeren in het personeel. De maand juni was voor ons een bijzonder drukke maand met een aantal flinke eenmalige klussen naast onze vaste opdrachtgevers. Altijd weer een leuke uitdaging voor de planner bij ons op kantoor…..
Een dochterbedrijf van KLM kwam last minute met het verzoek voor 60 uur massage in Amsterdam en Enschede. In deze branche is het duidelijk spitsuur zo met de vakantie voor de deur. Ook tijd voor ontspanning tijdens een drukke periode voor een dochter van de Rabobank gevestigd in Eindhoven. Iedereen is druk, druk, druk en wij masseurs doen ons best om alle medewerkers uit het hoofd, weer terug in het lijf te krijgen. Vijf van onze masseurs zorgden voor ontspanning voor de broodnodige balans, tijdens een gezondheidsweek op de 25e verdieping bij een ministerie in Den Haag. Meer massage op niveau deze maand bij een softwarebedrijf in Almere dat kantoor houdt op maar liefst de 30e verdieping. Veel fraaie skyline foto’s op onze groeps-app die we met de collega’s delen. Verder hebben we deze maand een opdracht gedaan voor de HIS waar een flinke aanbesteding wordt voorbereid door de Rijksoverheid. De economie draait weer en ons werk is daarvoor een goede graadmeter. Fijne vakantie gewenst!

Masseren voor het goede doel

Goede doelen 29-5-16 Deze maand ontvingen we een aanvraag van de non profit organisatie Human Rights Watch, waarop we het besluit hebben genomen om ze in plaats van een offerte een dag gratis massage aan te bieden bij wijze van donatie. Altijd leuk om iets bij te dragen in plaats van het eeuwige ‘voor wat, hoort wat’ dat zeer werd gewaardeerd. Een andere goede zaak om voor te masseren is het verplegend personeel. Harde werkers met het hart op de goede plek die naar ons idee veel meer verdienen! Op 12 mei jl. hebben we op de Dag van de verpleging bij diverse zorginstellingen massages verzorgd en ook daar bleek het animo groot voor de massages. Naast onze wekelijkse vaste opdrachten hebben we deze maand een week proef gedraaid bij een groot internationaal ingenieursbureau en een opdracht gedaan voor een bekende krant en een online fietswinkel in het oosten van het land. Zo kom je nog eens ergens als bedrijfsmasseur : )

Masseren in Marokko

Lybia Rally 29-4-16 We masseren soms ook over de grens. Een van onze collega’s reist regelmatig mee als masseur voor een internationaal theatergezelschap en soms voeren we opdrachten uit in België. De afgelopen maand is collega Remco tien dagen ingevlogen om een ralleyteam in Marokko van massages te voorzien. Een van onze opdrachtgevers is namelijk een fervent ralleyrijder die na zijn eerste shiatsu massage op het werk op het idee kwam om ons in te huren voor zijn ralleyteam. Geen overbodige luxe wanneer je tijdens een ralley dagelijks 4 à 500 kilometer al stuiterend over onverhard terrein in je auto zit. De massagetafel, massagestoel en futon, die eerder waren ingevlogen, stonden bij de start van de eerste etappe al klaar in een speciaal daarvoor ingerichte tent. Een heus avontuur om zo als masseur met de hele karavaan door Marokko te trekken.

Lente: Uit je ei komen

maart 28-3-16 De dagen worden langzaam langer en met het vooruitzetten van de klok zijn we nu echt klaar voor het voorjaar. Ondanks de afwezigheid van een ‘echte’ winter heeft iedereen het wel gehad met de kou. Niet langer meer als hardwerkende hoeksteen van de samenleving in het donker naar het werk en in het donker weer thuiskomen. Tijd om, net als alle kuikens, uit je ei te komen! Als masseur merk je aan lijven het effect van de seizoenen. En je raadt het al; in de zomer zijn we op ons hun best; veel soepeler en minder vatbaar voor allerlei klachten. We hebben de afgelopen maand weer ons steentje bijgedragen om Nederland soepeler te maken. Behalve de geluksvogels die iedere 14 dagen bij onze vaste opdrachtgevers een massage krijgen, hebben we losse massage-opdrachten gedaan voor een verzekeraar, een bekende beddenfabrikant, een aantal ICT bedrijven en Rijkswaterstaat. Een van onze collega’s die als masseur een week meereisde naar Brussel met theatergroep Schwalbe, heeft goddank de aanslagen overleefd. Never a dull moment bij Massage in Bedrijf.

Week van demonstraties

demonstratie 18-2-16 Bedrijven die interesse tonen voor onze diensten kunnen vrijblijvend met ons kennismaken. Dat kan in een persoonlijk gesprek, waarin wordt uitgelegd hoe massage bij bedrijven in zijn werk gaat, maar u kunt er ook voor kiezen om ons gewoon een dag in te huren. De afgelopen week hebben we naast onze vaste opdrachten bij drie geïnteresseerde bedrijven onze kunsten aan de werknemers en het management getoond. Het resultaat? Verwondering en verbazing alom over de ‘kick’ die een goede stoelmassage geeft. Ons werk is duidelijk een ervaringsproduct wat je moet voelen om er het juiste oordeel over te vellen. We zijn benieuwd of de betreffende bedrijven ons voor een vervolg in gaan huren!

Verzekerd van een opdracht

verzekering 17-1-16 Sinds een aantal jaar zijn we met onze massages preferred supplier bij een bekende verzekeraar. De managers van de verschillende afdelingen – en dat zijn er behoorlijk veel – huren ons in tijdens drukke periodes of wanneer er targets zijn behaald, veelal eenmalige losse opdrachten. Dat heet een incentive in goed Nederlands. Een beloning die stimuleert om nog beter je best te doen. Een aantal managers ziet inmiddels de meerwaarde van ons werk en huren ons sinds kort iedere twee weken in. Ze doen dit niet alleen om tot betere prestaties te komen maar vooral omdat medewerkers minder last hebben van nek-en schouderklachten en beter op hun werkhouding letten. Voor ons zaak om nu de rest van alle managers tot inzicht te brengen : )

Een heel nieuw jaar!

2016 7-1-16 Een nieuw jaar met nieuwe kansen en we hebben er zin in. Het gaat goed met een flink deel van de economie en er word weer gewerkt en geld verdiend in plaats van bespaard. Maar waarom horen we hierover zo weinig in de media? Is het vanwege al het – onzeker makende – nieuws over de vluchtelingen en de internationale politieke ontwikkelingen? Laat je niet van de wijs brengen en volg wat minder de waan van de dag. Het helpt om bij je eigen kracht te blijven en open te staan voor veranderingen, want niets blijft zoals het is hoe graag we dat ook willen. Een goed medicijn voor de BV Nederland anno 2016 zijn de woorden van Ramses Shaffy in zijn lied ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’. Deze woorden beschrijven leven, vitaliteit en beweging. Het houdt je motor draaiende en daarmee indirect ook de economie. Wij gaan ervoor dit nieuwe jaar, doe je mee?

 

Eerdere nieuwsberichten >>