Kostenbesparing

Verzuimkosten verlagend en een aantrekkelijke
secundaire arbeidsvoorwaarde

Minder verzuim

Medewerkers die verzuimen vormen een flinke kostenpost. Volgens TNO kost dat werkgevers jaarlijks 18.000 miljoen ofwel 1,8 miljard. Wetenschappelijk onderzoek en evaluaties bij onze opdrachtgevers laten zien dat stoelmassage wel degelijk invloed heeft op de gezondheid en het verzuim van het personeel. De besparing is aanzienlijk plus dat de medewerkers beter in hun vel komen te zitten, minder verzuimen en minder last hebben van werkgerelateerde klachten.

Met belastingvoordeel

Bedrijven die structureel massage aanbieden zien een lager verzuim en vermindering van werkgerelateerde klachten en werkstress. Met deze besparing kan een ruim budget gevormd worden voor bedrijfsmassage. Daarnaast is massage een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde en ontvang je fiscaal voordeel door verrekening via de werkkostenregeling of opname in het ARBO-plan. In het laatste geval blijft het forfait van de werkkostenregeling dan ongemoeid.

Rekenvoorbeeld kostenbesparing.

Wat levert het jullie bedrijf op wanneer door regelmatige massages het ziekteverzuim met 0,5% daalt? Deze berekening van de besparing door stoelmassage laat zien dat massage op het werk rendeert. Je zult zien dat jullie onder de streep geld overhouden terwijl de kosten van de massages zijn inbegrepen.
Medewerkers massage aanbieden is een verantwoorde investering voor mens en organisatie! Het verzuim daalt en de motivatie van de medewerkers stijgt. Dat komt de output van iedere organisatie altijd ten goede! Neem vrijblijvend contact op voor een offerte of verdere informatie. We adviseren jullie graag over alle mogelijkheden.